Tuesday, February 15, 2011

Catatan Kelas Tarannum 3

Salam semua,

Sudah 3 minggu kelas Tarannum berjalan. Sambutan masih lagi memberangsangkan. Semoga keadaan ini berterusan.

Ustaz datang agak lewat disebabkan ada kuliah Maghrib di Cheras Baru. Namun disini saya dapat melihat kesungguhan dan komitmen Ustaz untuk membimbing kelas Tarannum. Walaupun lewat sedikit dari biasa namun beliau sudah maklumkan terlebih dahulu. Beliau bergegas datang ke masjid Al-Muqarrabin sehingga terpaksa menolak hidangan yang disediakan di Surau Cheras Baru kerana bimbang akan lebih lewat sampai ke kelas. Semoga komitment ini berterusan dan kami sebagai pelajar amat menghargai.....

Kelas semalam banyak kepada ulangkaji tapi panjanglah sikit sebab dari harakat 1 hingga 5. Maka tak ramailah yang dapat baca depan Ustaz. Alhamdulillah saya dapat juga kesempatan baca depan Ustaz....Minggu lepas saya tak baca. Di akhir kelas Ustaz telah menyambung kepada Harakat yang ke 6. Tapi sekejap saja disebabkan masa tidak mengizinkan.

Kata-kata Ustaz yang masih saya ingat dan akan sentiasa ingat InsyaAllah ialah..."InsyaAllah tahun depan kita akan ada wakil dari Kuala Lumpur..akan jumpa dengan wakil Kelantan"......Apa makna agak-agak tuan/puan lah...Ini soalan pop Kuiz!! huhuhu. hadiah dirahsiakan...huhuhu.

OK sampai sini dulu....saya akan sambung posting ini malam nanti beserta dengan rakaman kelas Tarannum yang ke 3.

(Bersambung)

Dalam kelas ke -3 ini ustaz secara tidak langsung ada menunjukkan beberapa variasi yang berlainan pada harakat ke 2 dan harakat ke 5. Semakin belajar semakin dirasakan ilmu taranum ini masih terlalu luas untuk direnangi.

Sila ikuti rakaman kelas ke 3 ini. Semoga ada manafaatnya buat semua.

Rakaman Kelas ke 3

No comments:

Post a Comment